"ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ" ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΥ

Νέο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

Περισσότερες λεπτομέρειες

4,00€

Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Περισσότερες πληροφορίες

Στο βιβλίο αυτό ξανατυπώνεται μία από τις αναγνωστικές δοκιμές μου πάνω σε κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, όσες επιχειρήθηκαν μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια και κατέληξαν σε γραπτή ή/και δημοσιευμένη μορφή.
Οι αναγνώσεις αυτές αντικρίζουν ποικίλα έργα (από τον Απόκοπο του Μπεργαδή ως την ποίηση της δεκαετίας του 1980), με ματιά που προσπαθεί να είναι ταυτόχρονα φιλολογική και κριτική.
Τον αυθόρμητο εκλεκτισμό των "θεματικών", "ρητορικών", "λογικών" και "δομικών" προσεγγίσεων τον χρωστώ, με ευγνωμοσύνη, στη μαθητεία κοντά σε αναγνώστες που δεν ξέχασαν ποτέ να φανερώνουν, δίπλα στη φιλολογική στερεότητα και τη διδακτική μαεστρία τους, την απολαυστική χάρη της ανάλυσης, της ερμηνείας και της κριτικής: στον Λίνο Πολίτη, τον Γιώργο Σαββίδη, τον Δημήτρη Μαρωνίτη.
Μένουν οι ευχαριστίες μου στον εκδότη του "Πολύτυπου", Χρήστο Παπουτσάκη, και στην Άντεια Φραντζή. Η φιλία και η ευγενική τους ενθάρρυνση επιτρέπουν να κυκλοφορήσει το βιβλίο αυτό -πρώτο σε μια σειρά αναγνωστικών δοκιμών μου που πρόκειται να δημοσιευτούν σε αυτοτελή μορφή.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ = Γ4

ΕΙΔΟΣ = ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΕΚΔΟΤΗΣ = ΠΟΛΥΤΥΠΟ

ΓΛΩΣΣΑ = ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΑΡΘ. ΣΕΛΙΔΩΝ = 91

ΑΡΘ. ΤΟΜΩΝ = 1

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ = 1984

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: