ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Νέο

Πρόκειται για 94 σπονδυλωτά, σύντομα κείμενα προσωπικού στοχασμού, γραμμένα σε μη επιστημονικό ύφος, μέσω των οποίων ο συγγραφέας αποπειράται να θέσει υπόψη του αναγνώστη πηγαίους προβληματισμούς του πάνω σε θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη συνείδηση και ζωή.

Περισσότερες λεπτομέρειες

8,00€

Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτές οι, σημειώσεις είναι οι άτακτοι στοχασμοί ενός σχετικά νέου, αρκετά μπερδεμένου, δυτικού ανθρώπου γύρω από ορισμένα μεταφυσικά ζητήματα, με κυριότερα την ύπαρξη του Θεού και τη θρησκευτική πίστη. Ενός ανθρώπου, του οποίου η αγωνία πολύ πιθανό να είναι περιττή κι έτσι, όσα γι' αυτόν αποτελούν σχεδόν αποκλειστική μέριμνα, για κάποιον παραδίπλα που ξέρει ή κατάλαβε να συνιστούν ευκαταφρόνητη και αξιολύπητη ματαιοπονία.
Θα ήταν, συνεπώς, ανειλικρινές εκ μέρος του γράφοντος να μην ομολογήσει και απεριφράστως ότι η σύνταξη των κειμένων συνοδεύθηκε από μία δριμεία αίσθηση επιπολαιότητας, καθότι γνωρίζει καλά πως κάποια προβλήματα τίθενται και αντιμετωπίζονται πλημμελώς, μάλιστα, καθ' ορισμένους -τόσο "ειδικούς" όσο και "μη ειδικούς"- λίαν απερισκέπτως, εξαιτίας ακριβώς της βαρύτητάς τους. Τίποτα, ωστόσο, δεν θα γινόταν, αν δεν κατίσχυε της αυτολογοκρισίας η πεποίθηση, πρώτον, της διακαούς ενασχόλησης με "τα πλέον κρίσιμα ζητήματα" και, δεύτερον, του δικαιώματος κατάθεσης της προσωπικής μαρτυρίας, παρά την περατότητα στη σύλληψη, επεξεργασία κι έκφρασή τους.
Ο συντάκτης αισθάνεται ότι δεν μπόρεσε, ασφαλώς, ούτε να βρει μιαν άκρη - όπως λέμε- ούτε όμως και να αποθαρρυνθεί να περιγράψει τις ιδεοληπτικές, παρεκβατικές ακόμα και αντιφατικές παρατηρήσεις του, για τις οποίες δεν αισθάνεται ούτε ιδιαίτερη χαρά, αλλά ούτε και ιδιαίτερη λύπη. [...]

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ = Β4

ΕΙΔΟΣ = ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ / ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ / ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ

ΕΚΔΟΤΗΣ = ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ

ΓΛΩΣΣΑ = ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ = ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ

ΑΡΘ. ΣΕΛΙΔΩΝ = 157

ΑΡΘ. ΤΟΜΩΝ = 1

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ = 2010

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: